MONTEUR
MECHATRONICA

Wij zorgen voor een mechatronische alleskunner

Mechatronica expert 1

Industriële machines en apparatuur hebben soms complexe storingen. Die bijvoorbeeld mechanisch of elektrisch van aard zijn. Of doet er zich ook een probleem voor met de besturingssoftware? Bedrijven hebben daarom behoefte aan een monteur. Een monteur die van alle vakgebieden dan een brede kennis heeft. Wij zorgen dan voor een snelle en ook deskundige monteur mechatronica. Deze monteurs leiden we intern ook verder op.

Behoefte aan alleskunners

VTS Technical Group stimuleert de komst van meer mechatronica specialisten. Dit komt ook omdat wij een groeiende behoefte zien. Waar zien we dit dan? Bij machinebouwers en industriële bedrijven. Een behoefte aan alleskunners en ook allrounders. Vooral bij de storingen aan het machinepark is dat het geval. Daarom willen we dan zoveel mogelijk monteurs inzetten die ook van alle markten thuis zijn. Een geschikte monteur mechatronica dus.

Vaardigheden mechatronica specialist

Een monteur mechatronica heeft kennis van de volgende disciplines:

  • Werktuigbouw
  • Elektrotechniek
  • Meet -en regeltechniek
  • Besturingssoftware

Het voordeel van deze brede expertise? Dat is dat de monteur een breed inzicht heeft. Zowel in elektro, mechanica en ook software die de machine aanstuurt. Wat betekend dit voor de praktijk? Dat de monteur mechatronica een machine kan assembleren. Maar ook kan repareren. Daarnaast zijn de monteurs ook in staat om een regel- en schakelkast te bedraden. Of een besturingssysteem in te regelen. Wij zetten zoveel mogelijk mechatronica monteurs in voor ook de complexere aanvragen.

Monteur mechatronica 2
Expert mechatronica 3

Interne opleiding

Wij nemen zoveel mogelijk stagiaires aan die zich verder willen ontwikkelen als monteurs. Hier krijgen ze dan een interne opleiding. Wat gaat de stagiair doen? De stagiair loopt dan mee op diverse afdelingen. Daardoor krijgen ze nog meer kennis van het mechanische en elektrotechnische vak. Wat wij dan ook willen voor onze klanten? Dat de monteur zo flexibel mogelijk inzetbaar is.

Toekomstig perspectief

Steeds meer intelligente software en elektrische componenten sturen machines in de procesindustrie aan. Daarom wint mechatronische kennis aan belang. Het vakgebied biedt dan ook veel perspectief. Voor nu en in de toekomst. Een monteur mechatronica is breed inzetbaar. Wat kunt u dan verwachten? Bijvoorbeeld voor het oplossen van storingen en ook onderhoud. Maar ook is de monteur inzetbaar voor aanpassing van de softwarebesturing. Of daarnaast het assembleren en repareren van machines.

Ben jij de monteur mechatronica die we zoeken?

Wij zijn voortdurend op zoek naar goede mechatronica. Waar zijn we van VTS op zoek naar? Er is behoefte aan integrale kennis. Kennis van elektrotechniek, mechanica en ook besturingssoftware. Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bij ons heb je wat dat betreft voldoende uitdaging. We hebben een breed portfolio in de industrie. Je wordt als monteur mechatronica dan geconfronteerd met veel verschillende systemen.

Bij ons krijg je ook een aanvullende opleiding op de drie vakgebieden. Je doet vooral veel praktijkervaringen op bij je collega’s. Hierdoor krijg je de kans om tot een volwaardige monteur mechatronica uit te groeien.

Monteur mechatronica 4

Wordt bij ons een monteur mechatronica en alleskunner!