PROCESAUTOMATISERING OP MAAT

Voor een slimmer en efficiënter productieproces. Profiteer van onze brede kennis van procesautomatisering!

automatisering 1

VTS Technical Group is actief in diverse takken van de procesindustrie. Variërend van de voedsel- en zuivelproductie tot de verwerking van vloeistoffen (oliën, vetten, gassen) en stort- en bulkgoederen (zand en grind). Daardoor zijn onze service-engineers breed inzetbaar bij het automatiseren van uw productie -en verwerkingsprocessen. Indien gewenst gebruiken we ook innovatieve technologie uit de ene sector in een andere branche. Daardoor creëren we voor u slimmere en efficiënter werkende procesinstallaties.

Slim ontwerp

Onze service-engineers zijn daarnaast actief betrokken bij het ontwerp van de automatisering van procesinstallaties. Daarvoor is dan grondige kennis van de desbetreffende procestechniek vereist. Wat dat betreft verdiepen onze service-engineers zich van a tot z in uw productie -en bewerkingsproces. Dankzij onze brede applicatiekennis in de procesindustrie zijn we ook in staat om direct op hoog niveau te communiceren met onze opdrachtgevers. Daarmee kunnen we waar nodig voor de procesautomatisering het ontwerp optimaliseren.

Flexibele productie stimuleren

Onze procesautomatisering stimuleert een flexibele productie. Daarbij hanteren we een bepaalde werkmethode (S88). Deze werkmethode garandeert de kwaliteit. Deze methode deelt het productieproces logisch in. Daarnaast regelt het de besturing van het machinepark.

Procesautomatisering 2
Procesautomatisering 3

Gebruik maken van intelligente data?

Procesautomatisering maakt de weg vrij voor het verzamelen en verwerken van allerlei intelligente data. Door koppeling van machines en apparaten in een netwerk communiceren ze met elkaar. Dat levert allerlei nuttige gegevens op. Een database bewaart ook deze data.

Onze proces-engineers zorgen ervoor dat u deze data efficiënt inzet voor uw productieproces. Afdelingen zoals het management krijgen via een digitale rapportage inzicht in allerlei waardes. Onder deze waardes vallen bijvoorbeeld de productiesnelheid, de mate van flexibiliteit of de capaciteit. De manager kan door dit overzicht eventueel ingrijpen als hij over deze cijfers niet tevreden is. Dat is de kracht van proces automatisering.

Degelijk plan van aanpak

We bereiden een procesautomatisering terdege voor. In de eerste plaats maken we een functionele omschrijving en een workflow diagram van uw productie-, assemblage- of bewerkingsproces. Dit zorgt ervoor dat onze projectleider het proces tot in detail begrijpt. Bovendien kan hij u op deze manier ook stapsgewijs door de automatisering leiden. Daarbij maken we de proces automatisering grafisch inzichtelijk door een simulatie. Daardoor weet de opdrachtgever hoe het proces zich gaat gedragen.

Combinatie van expertises

We hebben een brede ervaring en kennis op een breed gebied van automatisering. Van engineering tot en met montage, van revisie/onderhoud tot het oplossen van plotselinge storingen en defecten. Binnen zijn organisatie heeft de projectleider snel toegang tot deze expertise. Daardoor behoudt u gewoon één aanspreekpunt voor het optimaliseren van uw proces automatisering.

Automatisering 4

Hoe pakken we procesautomatisering aan in de praktijk?