AANDRIJFTECHNIEK – Energie & kosten besparend

Hoe wij energie besparen met nieuwe aandrijftechniek?

We leggen het u graag uit! Neem vrijblijvend contact met ons op of lees onderstaand meer.

Aandrijftechniek 2

Wilt u energie besparen met goede aandrijfsystemen? En daarnaast de kosten verlagen? Dit zijn belangrijke uitdagingen die bedrijven in de procesindustrie en machinebouw tegenkomen. Met onze producten en diensten spelen wij in op energiezuinige aandrijfsystemen voor machines. VTS Group is niet merkgebonden, hierdoor zijn wij flexibel inzetbaar en vrij uniek binnen de aandrijftechniek.

Energiezuinige aandrijftechniek

In de aandrijfsystemen komen we best nog veel verouderde machine-aandrijvingen tegen. Tegelijkertijd blijkt uit onze metingen dat er gemiddeld 10 à 15% energie verloren gaat in de transmissie, zonde natuurlijk. Want stel dat u 50 van dergelijke aandrijvingen in bedrijf hebt… Dat betekent onnodig hoge energierekening(en). Daarom bieden we diverse energiebesparende oplossingen en producten, waaronder:

  • Het vervangen van de tandwielkast door een direct drive motor, bespaart ook energie.
  • Opslag rem-energie. Na afremmen van de machine wordt er vervolgens energie opgeslagen in de accu. De machine hergebruikt energie als deze weer moet versnellen.
  • Tijdige revisie van het aandrijfsysteem.
  • Gedegen onderhoud voor de aandrijftechniek.

Tenslotte laten wij u graag de terugverdientijd zien van een dergelijke investering in onze producten.

Snelle levering van de aandrijftechniek?

Wat betreft het kiezen van producten in de aandrijftechniek is VTS niet merkgebonden. Daardoor zijn we in staat om snel op uw aanvraag in te spelen. We bieden maatwerk producten of oplossingen, waarbij we optimale toerental en koppel instellen. Wij maken complete berekeningen voor de aandrijftechniek en creëren de beste combinatie aandrijfmotor en tandwielkast.

Ombouw van oude aandrijving

Wat doen wij met uw oude aandrijfsysteem? Daar gaan wij verantwoord- en conform privacy regelgeving mee om. Als eerste bouwen we tegen een geringe investering de elektromotoren en de tandwielkast om. Wat kunt u daarna dan verwachten? Na de uitgebreide revisie krijgt u een volledig meetrapport. Vervolgens kunt u de ‘herboren’ producten als reserve gebruiken.

Daarnaast zijn wij momenteel veel bezig met omzetten van gelijkstroom elektromotoren (DC) naar wisselstroom motoren (AC). De laatstgenoemde aandrijftechniek is betrouwbaarder, voordeliger, makkelijker verkrijgbaar en vergt ook minder machine onderhoud.

Aandrijftechniek 3
Storingen Aandrijving

Aandrijftechniek storingen oplossen

Een storing in de aandrijving van de motor legt uw productieproces volledig plat. Mocht dit voorkomen? Dan leveren wij u zo snel mogelijk een aandrijfmonteur.  Onze monteur is gespecialiseerd in het analyseren en herkenen van allerlei mogelijke defecten. Daardoor kan het probleem goed worden verholpen. Dat is mede te danken aan onze brede ervaring in de procesindustrie.

Voorspelbaar onderhoud in de aandrijftechniek

Weet u van te voren wanneer onderhoud aan de procesinstallatie nodig is? En hoeveel kosten u daarvoor mag begroten? Wij passen de software toe aan de aandrijftechniek die voorspelbaar onderhoud mogelijk maakt. Onze data-specialisten installeren dit en verzamelen de belangrijkste gegevens. Ten slotte geven wij door wanneer het regulier onderhoud plaatsvindt van de aandrijving.

Gaat u voor een duurzame relatie en aandrijftechniek?

Wij van VTS willen voor aandrijftechniek graag met onze klanten een duurzame relatie aangaan. Het voordeel hiervan? Op die manier kunnen we ook uw aandrijfsysteem up-to-date houden aan uw productieproces. Via langdurige revisie is het dan ook mogelijk om de juiste en meest duurzame aandrijving te realiseren voor uw procesinstallaties. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over onze merken en aandrijftechniek keuze mogelijkheden.