AANDRIJFTECHNIEK – VTS Group

Hoe wij energie besparen met nieuwe aandrijftechniek?

Aandrijftechniek 2

Wilt u energie besparen met aandrijftechniek? En de kosten verlagen? Dit zijn belangrijke uitdagingen voor bedrijven in de procesindustrie en machinebouw. Wij spelen dan ook in op deze behoefte met energiezuinige aandrijfsystemen. Daarbij zijn we ook niet gebonden aan een merk voor onze systemen. Dat maakt ons flexibel inzetbaar en vrij uniek in deze markt voor aandrijftechniek.

Energiezuinige aandrijftechniek

In onze markt komen we best nog veel verouderde machine-aandrijvingen tegen. Wat blijkt uit onze metingen? Dat er vaak 10 à 15% energie verloren gaat in de transmissie. Dat is natuurlijk zonde. Want stel dat u 50 van dergelijke aandrijvingen in bedrijf hebt… Dan betekent dat een onnodig hoge energierekening. Daarom bieden we diverse energiebesparende oplossingen aan, waaronder:

  • Het vervangen van de tandwielkast door een direct drive motor. Dat bespaart dan ook energie.
  • Opslag rem-energie. Na het afremmen van een machine wordt deze energie opgeslagen in een accu. De machine hergebruikt deze energie als deze dan weer moet versnellen.
  • Tijdige revisie van het aandrijfsysteem
  • Gedegen onderhoud voor de aandrijftechniek

We laten u graag zien wat de terugverdientijd is van een dergelijke investering, voor de aandrijftechniek.

Snelle levering van de aandrijftechniek?

We zijn niet aan een merk gebonden voor de aandrijftechniek. Daardoor zijn we in staat om snel op uw aanvraag in te spelen. Wat wij kunnen bieden? Een product op maat voor u. Zodat we het optimale toerental en koppel instellen voor uw proces. Ook deze berekeningen maken wij voor de aandrijftechniek. Ten slotte creëren wij voor u de beste combinatie aandrijfmotor en tandwielkast.

Ombouw van oude aandrijving

Wat doen wij met uw oude aandrijfsysteem? Daar gaan wij verantwoord mee om. Tegen een geringe investering bouwen we de motor en de tandwielkast om. Wat kunt u daarna dan verwachten? U krijgt na een uitgebreide revisie een volledig meetrapport. De ‘herboren’ aandrijving kunt u als reserve gebruiken.

Wij zijn momenteel veel bezig met het omzetten van gelijkstroom motoren (DC) naar wisselstroom motoren (AC). De laatstgenoemde techniek is betrouwbaarder, voordeliger, makkelijker verkrijgbaar en vergt ook minder onderhoud.

Aandrijftechniek 3
Aandrijftechniek storingen

Aandrijftechniek storingen oplossen

Een storing in de aandrijving van de motor legt uw productieproces volledig plat. Mocht dit voorkomen? Dan leveren wij u zo snel mogelijk een aandrijfmonteur. Deze monteur analyseert het probleem en lost het op. Onze vakman is dan ook gespecialiseerd in het herkennen van allerlei mogelijke defecten. Daardoor kan het probleem goed worden verholpen. Dat is mede te danken aan onze brede ervaring in de procesindustrie.

Voorspelbaar onderhoud in de aandrijftechniek

Weet u van te voren wanneer onderhoud aan de procesinstallatie nodig is? En hoeveel kosten u daarvoor mag begroten? Dan kunt u hier voor bij ons terecht. Wij passen de software toe aan de aandrijftechniek die voorspelbaar onderhoud mogelijk maakt. Onze data-specialisten installeren dit dan voor u. Daarna verzamelen wij deze gegevens. Ten slotte geven wij u door wanneer het regulier onderhoud plaatsvindt van de aandrijving.

Gaat u voor een duurzame relatie en aandrijftechniek?

Wij van VTS willen voor aandrijftechniek graag met onze klanten een duurzame relatie aangaan. Het voordeel hiervan? Op die manier kunnen we ook uw aandrijfsysteem up-to-date houden aan uw productieproces. Via een langdurige revisie is het dan ook mogelijk om de juiste en meest duurzame aandrijving te realiseren voor uw procesinstallaties. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over onze aandrijftechniek mogelijkheden.

    Menu